Пожар, илустрација / - фото: UNSPLASH
05/08/2021 u 08:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пожар у Турској захватио термоелектрану, евакуисане хиљаде људи

Министар шумарства Бекир Пакдемирли је рекао да је 167 пожара стављено под контролу у протеклих осам дана

Шумски пожари широм Турске. На југозападу земље ватра је захватила термоелектрану. У гашењу пожара на југу Турске ватрогасцима помажу добровољци, али и авиони из шест земаља.

У мјесту Милас на југоистоку Турске ватра је захватила електрану која као гориво користи угаљ.

– Пожар је захватио термоелектрану – објавио је на Твитеру градоначелник Миласа, Мухамед Токат и додао да је електрана у потпуности евакуисана.

Ситуација није боља ни у остатку Турске. Волонтери помажу у гашењу ватрене стихије која се шири јужним турским приморјем, преноси Ројтерс, пише РТС.

Ватрогасци се већ седми дан боре са пожаром у туристичком мјесту Мармарису, а добровољци су им припремили пакете са водом и храном. 

– Будућност мојих праунука је спаљена, а нико не чује наш глас. Вичемо, али нас нико не чује – казао је један од волонтера.

Министар шумарства Бекир Пакдемирли је рекао да је 167 пожара стављено под контролу у протеклих осам дана, а у уторак је ватра горјела на 11 мјеста.

Осам људи је погинуло у најгорим пожарима у последњих неколико година, а хиљаде људи је евакуисано, међу којима су и туристи, пошто су многи туристи букнули у близини познатих одмаралишта. 

У гашењу пожара, Турска је добила ваздушну подршку Ирана, Азербејџана, Украјине, Русије, Шпаније и Хрватске, пренео је Хуријет.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:24