/ FOTO: RTS
26/07/2022 u 14:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsjednica Evropske komisije: Putinu pokazujemo da smo ujedinjeni

Njemački ministar energetike Robert Habek rekao je da će ovaj dogovor pokazati predsjedniku Vladimiru Putinu da je Evropa i dalje ujedinjena

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pozdravila je političku odluku Savjeta EU-a kojom se prihvata prijedlog o smanjenju potrošnje gasa u Evropi i priprema za nastupajuću zimu, prenosi Jutarnji.hr.

-U pitanju je odlučan korak u suočavanju sa potpunim prekidom snabdijevanja gasom. Zahvaljujući današnjoj odluci, Evropa je spremna da se bavi svojom energetskom sigurnošću kao Unija”-poručila je Lajen.

-Kolektivna posvećenost ograničenju [upotrebe ruskog gasa] za 15 posto je veoma značajna i pomoći će da popunimo skladište uoči zime”-kazala je ona.

”EU je osigurala čvrste temelje za nezamjenljivu solidarnost između država članica suočenih sa Putinovom energetskom ucjenom. Najava Gazproma da dodatno smanjuje isporuke gasa Evropi preko Sjevernog toka 1, bez opravdanog tehničkog razloga, dodatno ilustruje nepouzdanu prirodu Rusije kao snabdjevača energentima”, zaključuje se u saopštenju.

Njemački ministar energetike Robert Habek rekao je da će ovaj dogovor pokazati predsjedniku Vladimiru Putinu da je Evropa i dalje ujedinjena.

-Nećete nas podijeliti"-rekao je Habeck.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:09