Борут Пахор / - архива
26/04/2022 u 16:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник Словеније: Предложићу мандатара око 23. маја

Роберт Голоб ме је обавјестио да ћу добити предлог за његов избор са потребним бројем потписа посланика - рекао је Пахор после неформалног састанка у Предсједничкој палати

Предсједник Словеније Борут Пахор рекао је данас да кандидата за премијера планира да именује око 23. маја што би отворило пут за састављање нове владе почетком јуна и да се на њеном челу очекује Роберт Голоб.

Пахор је у разговору са побједником на парламентарним изборима одржаним у недељу Робертом Голобом рекао да ће „у потпуности сарађивати“ како би Словенија ускоро добила нову владу.

- Роберт Голоб ме је обавјестио да ћу добити предлог за његов избор са потребним бројем потписа посланика - рекао је Пахор после неформалног састанка у Предсједничкој палати.

Словеначки предсједник је рекао да је порука гласача јасна и да неће морати да узме рок од 30 дана после консултација са посланичким групама.

Пахор вјерује и да ће пренос власти тећи, како каже, глатко као и увијек.

- Сарађујем са њима. И сарађиваћу са владом на чијем челу се очекује Роберт Голоб - поручио је он.

Голоб је рекао да жели оперативну владу прије љетњих месеци и да се земља мора припремити ако пандемија корона вируса поново буде у узлазном тренду, као и за високе цијене енергената на јесен.

- Свака додатна недеља коју имамо биће корисна за све - поручио је Голоб.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:24