/ PHOTO BY ALEXANDER MILS ON UNSPLASH
24/12/2022 u 09:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predstavnički dom usvojio Predlog zakona o potrošnji

Predlog zakona omogućava finansiranje vladinih institucija i agencija do septembra naredne godine i donijet je sa 225 glasova za i 201 glasom protiv

Predstavnički dom američkog Kongresa, koji kontrolišu demokrate, usvojio je nekoliko sati prije krajnjeg roka u ponoć Predlog zakona o potrošnji, vrijedan 1,66 biliona dolara, koji obezbjeđuje rekordno finansiranje vojske i hitnu pomoć Ukrajini.

Predlog zakona omogućava finansiranje vladinih institucija i agencija do septembra naredne godine i donijet je sa 225 glasova za i 201 glasom protiv.

Isti predlog zakona u četvrtak je usvojio Senat i sada ide na potpis američkom predsjedniku, Joe Bidenu. Da Kongres nije usvojio predlog zakona, savezne agencije bi morale da počnu sa otpuštanjem radnika od ponoći.

Predlog zakona na 4,15 hiljada stranica uključuje oko 772,5 milijardi dolara za diskrecione programe koji se ne odnose na odbranu i 858 milijardi za finansiranje odbrane.

Zakonodavci su u proteklim sedmicama radili na tome da u veliki paket uključe što više prioriteta, imajući u vidu da u januaru počinje mandat članovima Kongresa izabranim na novembarskim izborima i da će većinu u Predstavničkom domu preuzeti republikanci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 18:22