/ - Џастин Трудо
11/09/2023 u 14:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Premijer Kanade ostao zaglavljen u Nju Delhiju

Iz Trudoovog kabineta saopšteno je da problemi na letjelici kanadskih oružanih snaga ne mogu odmah biti riješeni, pa ostaje nejasno kada će se delegacija, na čelu sa premijerom, vratiti u Kanadu

Zbog tehničkih problema na avionu kojim je trebalo da odlete za Kanadu, premijer te zemlje Džastin Trudo i njegova delagacija, koja je učestvovala na samitu G20, ostali su zaglavljeni u Nju Delhiju.

Bilo je predviđeno da Trudo, osoblje kanadske vlade i novinari koji putuju sa njima napuste Indiju, ali su na avionu primijećeni tehnički problemi, prenio je RTS.

Iz Trudoovog kabineta saopšteno je da problemi na letjelici kanadskih oružanih snaga ne mogu odmah biti riješeni, pa ostaje nejasno kada će se delegacija, na čelu sa premijerom, vratiti u Kanadu.

"Takve stvari ne mogu se riješiti preko noći. Naša delegacija će ostati u Indiji dok se ne naprave alternativni aranžmani", navodi se u saopštenju.

Kanadska delegacija putuje avionima Kraljevskog vazduhoplovstva te zemlje, koje pored najviših državnih zvaničnika koristi i kraljevska porodica.

Bloomberg piše da Trudo i njegov indijski kolega Narendra Modi nisu održali zvanični bilateralni sastanak tokom samita G20, ali da je poslije njihovog kratkog i neformalnog susreta saopšteno da su razgovarali o "stranom miješanju" i "poštovanju vladavine prava".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 11:21