Mark Mekgauan / - EPA
29/05/2023 u 19:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Premijer Zapadne Australije podnio ostavku zbog iscrpljenosti

Volio sam izazove i rješavanja problema, donošenja odluka, postizanje rezultata i pomaganje ljudima. Ali istina je da sam umoran, izuzetno umoran. U stvari, iscrpljen sam, rekao je Mekgauan na konferenciji za novinare

Premijer najveće australijske države Zapadne Australije Mark Mekgauan neočekivano je objelodanio danas da podnosi ostavku na premijerski položaj.

Kao razlog on navodi iscrpljenost nakon borbe sa korona virusom.

Mekgauan, koji je kao kandidat vladajuće laburističke stranke 2017. godine izabran za premijera ove australijske države veoma bogate prirodnim resursima, ove nedjelje će istupiti i iz australijskog parlamenta, prenosi Rojters.

"Volio sam izazove i rješavanja problema, donošenja odluka, postizanje rezultata i pomaganje ljudima. Ali istina je da sam umoran, izuzetno umoran. U stvari, iscrpljen sam", rekao je Mekgauan na konferenciji za novinare.

Mekgauan je ubedljivo reizabran 2021. godine zahvaljujući svojoj anti-kovid politici kojom je Zapadnu Australiju efikasno izolovao od ostatka Australija i učvrstio široku popularnost.

Povodom saopštenja Marka Mekgauana oglasio se i premijer Australije Entoni Albaneze.

"Istina je da je Mark svojim rezultatima zaslužio mesto u australijskoj političkoj istoriji. Ja znam da je njegova definicija uspeha uvek bila u službi građana, poboljšanja života i trajnog napretka", rekao je premijer Albaneze.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2023 17:48