Polícia Slovenskej republiky / - POLíCIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY
06/03/2022 u 11:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Прича маленог Украјинца: Сам дошао до границе, с бројем телефона на руци

У руци је имао само врећицу и пасош...Сузе су нам у очима, ово је највећи херој, пише у статусу

Стотине хиљада људи напушта Украјину. Многи од њих спас траже у сусједним земљама, а углавном бјеже мајке с дјецом, док очеви остају дома јер је проглашена општа мобилизација за све мушкарце између 18 и 65 година. Растају се у сузама на граници и свако иде својим путем - очеви у рат, а мајке и дјеца у избјеглиштво, преноси Slobodna Dalmaciјa.

Највише их уђе у Пољску, али и у сусједну Словачку дневно уђе преко 10.000 избјеглица из Украјине. Словачки полицијаци јуче су се прилично изненадили кад им је једна избјеглица дошла сасвим сама, без маме и тате, без икога одраслог у пратњи.

На свом Фејсбук профилу објавили су нешто крајње потресно: фотографију једнаестогодишњег дјечака који је дошао на границу из Запорожја, украјинског града у којему су дан раније Руси гађали нуклеарку.

-У руци је имао само врећицу и пасош...Сузе су нам у очима, ово је највећи херој- пише у статусу.

11-годишњи дјечак из Запорожја дошао је сам у Словачку преко границе из Украјине. С једном пластичном врећицом, пасошем и бројем телефона исписаним на руци, дошао је потпуно сам јер су његови родитељи морали остати у Украјини - објавили су словачки полицајци.

Написали су и да су се волонтери побринули за њега, одвели га на топло и осигурали му храну и пиће и спаковали му нешто намирница да му се нађе на путу.

-Све нас је освојио својим осмијехом, неустрашивошћу и одлучношћу, прави је херој. Захваљујући броју на руци и комаду папира, успјели смо контактирати дјечакову родбину која је касније дошла по њега и цијела прича се добро завршила-објавили су словачки полицајци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:11