Камила Харис и њен супруг Даглас Емхоф / - Инстаграм
09/02/2022 u 07:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пријетња бомбом: Супруг потпредсједнице САД Камале Харис евакуисан из средње школе

У Америци се фебруар обиљежава као мјесец црначке историје, а супруг потпредсједнице САД Камале Харис боравио је тим поводом у средњој школи Данбар, првој таквој установи у САД коју су похађали Афроамериканци, када је пријављено да је у објекту постављена бомба

Агенти тајне службе САД евакуисали су Дагласа Емхофа, супруга потпредсједнице САД Камале Харис, из једне средње школе у Вашингтону, а такође тај простор су морали да напусте и сви ученици и особље, након што је пријављена пријетња бомбом.

У Америци се фебруар обиљежава као мјесец црначке историје, а супруг потпредсједнице САД Камале Харис боравио је тим поводом у средњој школи Данбар, првој таквој установи у САД коју су похађали Афроамериканци, када је пријављено да је у објекту постављена бомба, преноси Ројтерс.

Емхофова портпаролка је новинарима саопштила да је школа пријавила пријетњу америчкој тајној служби, која штити највише политичке функционере у САД и њихове породице, и да је он затим пребачен на безбједну локацију.

-Данас смо добили пријетњу у вези овог објекта па смо предузели мјере предострожности да евакуишемо све, као што сте могли да видите. Мислим да су сви безбједни. Зграда је сигурна, али немамо никакве конкретне детаље у овом тренутку, саопштио је портпарол школских власти Дистрикта Колумбија.

Серија пријетњи бомбама упућена је прошле недјеље на најмање десетак историјских црначких колеџа и универзитета широм земље, приморавајући те институције да откажу наставу и изазивајући страх у црначким заједницама.

Ни на једној локацији није пронађен експлозив, а ове пријетње истражује Федерални истражни биро (ФБИ), наводи Ројтерс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 21:10