Канабис  / - МУП РС
19/09/2021 u 06:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прикупљени потписи за референдум о канабису у Италиjи

Организатори петициjе прикупили су потребних 500.000 потписа за седам дана, много брже него иначе због закона усвоjеног у jулу коjи омогућава прикупљање онлаjн потписа

Заговорници употребе канабиса у Италиjи саопштили су да су прикупили довољно потписа за покретање референдума о либерализациjи његове употребе, а коjи би могао да буде одржан следеће године.

Предлагачи референдума настоjе да легализуjу узгоj "траве" за личну употребу и ублаже санкциjе за друга кривична дјела повезана са канабисом, при чему починиоци више не би ризиковали добиjање затворских казни због продаjе малих количина дроге, пренио jе Роjтерс.

Организатори петициjе прикупили су потребних 500.000 потписа за седам дана, много брже него иначе због закона усвоjеног у jулу коjи омогућава прикупљање онлаjн потписа.

Ово jе изванредан резултат, али ниjе изненађуjућ, саопштио jе организациони одбор референдума, коjи се састоjи од мноштва група коjе заговараjу либерализациjу употребе "траве".

Брзина подршке показуjе жељу за промјеном политике о канабису, додаjе се у саопштењу одбора.

Потписи ће сада морати да буду службено провјерени, а организатори су позвали људе да наставе да додаjу своjа имена прије истека рока краjем септембра да би се избјегао ризик од одбиjања референдума ако се утврди да су неки од потписа неважећи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:13