Принц Чарлс / - ARNAUD BOUISSOU, WIKIPEDIA
01/11/2021 u 17:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Принц Чарлс на самиту у Глазгову: Вријеме jе истекло, знамо шта треба да урадимо

Морамо хитно да смањимо испуштање штетних гасова и да предузмемо мјере да се ухватимо у коштац са угљеником коjи jе већ доспио у атмосферу, рекао jе Чарлс

Британски престолонаследник принц Чарлс изjавио jе током свог говора на отварању климатског самита у Глазгову да jе пандемиjа корона вируса показала колико убоjите могу бити прекограничне кризе. Он jе упозорио да jе вријеме истекло у правом смислу те ријечи и оцијенио да знамо шта морамо да урадимо.

Морамо хитно да смањимо испуштање штетних гасова и да предузмемо мјере да се ухватимо у коштац са угљеником коjи jе већ доспио у атмосферу, рекао jе Чарлс и додао да jе увођење (рестриктивних) финансиjских механизама на емитовање угљеника како би се финансирале економичниjе мјере за уклањање угљеника (из атмосфере) апсолутно критично.

Британски пријестолонаследник jе предложио покретање "огромне кампање у воjничком стилу" како би се помогло земљама оптерећеним све већим дуговањима и нагласио да jе цијена за нечињење далеко већа од цијене превенциjе.

- Моjа молба данас jе да се земље удруже како би створило окружење коjе омогућава сваком сектору индустриjе да предузме неопходне мјере. Знамо да ће за ово бити потребне милиjарде, а не милиони долара, поручио jе принц.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 21:11