/ - FOTO: SHUTTERSTOCK
05/01/2023 u 18:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Princ Vilijam bio u zavadi sa bratom, potukli se zbog Megan Markl

Djever Vilijam govorio za snajku da je naporna, nepristojna i bahata, a nije se ni libio da brata Harija ščepa za okovratnik

U dugo očekivanoj autobiografiji „Rezerva“ (Spare), princ Hari opisao je kako ga je brat Vilijam, sada princ od Velsa, fizički napao tokom jedne svađe u Londonu 2019. godine.

Njihovi odnosi bili supotpuno narušeni zbog braka mlađeg princa sa glumicom Megan Markl.

Opisujući sukob koji se odigrao u njegovom domu u Londonu 2019. godine, princ Hari kaže da je Vilijam rekao da je Megan „naporna“, „nepristojna“ i „bahata“, što je po njegovom mišljenju bio narativ kojim je bila prepravljena žuta štampa kada je govorila o njegovoj ženi.

image
- FOTO: POOL

- Sukob je eskalirao sve dok me Vilijam nije uhvatio za okovratnik, iskidao mi ogrlicu i oborio me na pod - piše Hari u knjizi. 

Ova neobična scena, u kojoj je, kako Hari piše, zadobio vidljive povrede na leđima, jedna je od mnogih koje se mogu pronaći u njegovoj autobiografiji "Rezerva", koja će sledeće nedelje biti objavljena širom svijeta.

Vjerovatno će izazvati ozbiljnu uznemirenost u britanskoj kraljevskoj porodici, a Gardijan je imao prilike da je dobije prije objavljivanja.

Naslov knjige potiče od stare izreke u kraljevskim i aristokratskim krugovima: da je prvi sin naslednik titula, moći i bogatstva, a drugi je stoga „rezerva“, ako se prvorođenom nešto dogodi.

Hari piše da je Vilijam želio da porazgovaraju o „cjelokupnoj katastrofi“ vezanoj za njihove odnose i borbu sa novinarima. Ali kada je Vilijam stigao u Kotidž Notingem – gdje je Hari tada živio, u krugu Kensingtonske palate – on je, kaže Hari, već bio „zagrijan“.

Nakon što se Vilijam požalio na Megan, on mu je rekao da prosto ponavlja narativ štampe. Ali Vilijam, kaže Hari, nije bio racionalan, što je dovelo do toga da su počeli da viču jedan na drugog.

Između ostalog u knjizi piše da je Vilijam Harija nazivao pogrdnim imenom.

Hari kaže da nije odmah rekao svojoj ženi, ali je pozvao svog terapeuta.

Kada je Megan kasnije primijetila „ogrebotine i modrice“ na njegovim leđima, morao je da joj kaže šta se dogodilo.

- Nije bila toliko iznenađena niti ljuta, ali bila je strašno tužna- piše Hari.

Hari u knjizi opisuje svoju ljubav prema svojoj majci princezi Dajani, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu u avgustu 1997, i prema svojoj baki, kraljici Elizabeti Drugoj, koja je umrla prošle godine.

Objavljivanje knjige biće propraćeno sa dva intervjua sa princom Harijem koja bi trebalo da budu emitovana u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama ovog vikenda.

Oba intervjua se željno iščekuju, a i dalje se spekuliše o tome šta je sve Hari odlučio da kaže u svojoj knjizi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:23