/ Youtube/printscreen
22/03/2023 u 23:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Princ Vilijam i Kejt u iznenadnoj posjeti Poljskoj

Očekuje se da će Vilijam i Katarina posjetiti trupe stacionirane u mjestu Rzešov u provinciji Potkaraptje, kao i da će obići medicinski centar u selu Jasionka u kome se liječe vojnici ranjeni u operacijama u Ukrajini

Britanski princ Vilijam i njegova supruga Kejt, princ i princeza od Velsa, došli su u iznenadnu posjetu Poljskoj, odnosno britanskim vojnicima stacioniranim u toj zemlji, objavio je poljski list "Fakt", prenosi N1.

Avion sa članovima britanske kraljevske kuće sletio je na aerodrom Rzešov-Jasionka, piše list.

Očekuje se da će Vilijam i Katarina posjetiti trupe stacionirane u mjestu Rzešov u provinciji Potkaraptje, kao i da će obići medicinski centar u selu Jasionka u kome se liječe vojnici ranjeni u operacijama u Ukrajini.

- Ovdje sam jer želim lično da se zahvalim poljskim i britanskim trupama koje djeluju u bliskom i ključnom partnerstvu. Takođe, želim da odam počast inspirativnoj humanosti poljskog naroda. Otvorili ste svoja srca koliko i svoje domove, rekao je Vilijam poljskim medijima.

Nakon vojnih angažmana, princ od Velsa treba da otputuje u Varšavu da posjeti kolektivni centar u kome se nalazi oko 300 ukrajinskih žena i djece koji su pobjegli od rata.

Princ će u četvrtak položiti vijenac na Grob neznanog vojnika u poljskoj prijestonici, gdje su njegovi pokojni djed i baka, kraljica Elizabeta i njen suprug princ Filip, takođe položili vijenac tokom svoje državne posjete 1996. godine.

Takođe, planiran je sastanak sa poljskim predsjednikom Andžejem Dudom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:47