/ - PHOTO BY ERIK-JAN LEUSINK ON UNSPLASH
18/02/2023 u 02:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pronađeno 2.000 mrtvih mačaka

Pored mrtvih pronađeno je i oko 480 živih mačaka, a kako prenose lokalni mediji, leševi su čuvani u hladnoj prostoriji i trebalo je da se dugim procesom kuvanja pretvore u proizvode tradicionalne medicine

Vijetnamska policija otkrila je oko 2.000 mrtvih mačaka u jednoj klanici na jugu zemlje, namenjenih za upotrebu u tradicionalnoj medicini.

Pored mrtvih pronađeno je i oko 480 živih mačaka, a kako prenose lokalni mediji, leševi su čuvani u hladnoj prostoriji i trebalo je da se dugim procesom kuvanja pretvore u proizvode tradicionalne medicine, prenosi francuski Figaro.

Kako se navodi, Vijetnamci vjeruju da ekstrakti iz mačjih kostiju mogu da pomognu u liječenju bolesti kao što su astma i osteoporoza. Dodaje se da su zamrznuti leševi uništeni, a da će spasene mačke biti podvrgnute zdravstvenim pregledima.

List pojašnjava da je konzumacija pasa i mačaka i dalje legalna u Vijetnamu i da mnogi restorani u zemlji služe meso, ali uz sertifikate koji potvrđuju poreklo životinja. Zbog ovog slučaja za sada niko nije uhapšen, prenose Nezavisne.

U Aziji tradicionalna medicina podstiče ilegalnu trgovinu divljim životinjama, a Vijetnam je i centar potrošnje i tranzita takve trgovine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:58