Урушавање зграде, илустрација / -ФОТО: UNSPLASH
07/07/2021 u 18:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пронађено jош десет тијела у рушевини зграде на Флориди

Број жртава повећан на 46

Радници су извукли jош 10 тијела из рушевина стамбене зграде на Флориди чиме jе броj погинулих порастао на 46, док се више од стотину људи води као нестало 14 дана од када се срушила та лоше изграђена вишеспратница с дугом историjом проблема.

Замјеник шефа ватрогасаца у области Маjами-Деjд Реjд Џадала рекао jе члановима породица жртава да jе извучено jош десет тијела из рушевина и „остаци jош неких тијела“.

Радници по олуjном вјетру и киши и даље трагаjу кроз здробљени бетон на мјесту гдје jе била зграда „Шамплеjн таурерс саут“ (Цхамплаин Тоwерс Соутх) у Сурфсаjду, шут рукама убацуjу у кофе и преносе их у ланцу.

Екипе нису нашле знак да под бетоном има преживјелих станара зграде коjа се срушила током ноћи, док су спавали.

Радници ипак и даље трагаjу за шупљинама унутар гомила шута гдје би неко могао преживјети, рекао jе шеф ватрогасаца округа Алан Комински, али додао да нажалост то не очекуjе.

Из брда смрлвљеног бетона и увиjеног челика, високог девет метара, уклоњене су 124 тоне шута коjи се сортира и смјешта у складиште као потенциjални доказ у истрази о томе зашто се зграда срушила.

Локалне власти кажу да jе предсједник САД Џозеф Баjден коjи jе то мјесто посетио прошле недеље, данас поново понудио своjу подршку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:49