Protesti Gana / TWITTER/SCRENSHOT/#TV3@25
05/11/2022 u 23:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Protesti na ulicama Gane zbog ekonomske krize i inflacije

Gana, koja već ima veliki dug, želi zajam od tri milijarde dolara, kako bi se izborila sa inflacijom od 37 odsto, kao i sa drugim ekonomskim problemima pogoršanim od početka ruske invazije na Ukrajinu

Nekoliko stotina ljudi izašlo je na ulice u Akri, protestujući zbog inflacije i ekonomske krize, pozivajući na ostavku predsjednika Gane Nane Akufo-Adoa.

Predsjednik je prošle nedjelje pozvao građane da podrže njegovu odluku da od Međunarodnog monetarnog fonda zatraži zajam, prenosi N1.

Gana, koja već ima veliki dug, želi zajam od tri milijarde dolara, kako bi se izborila sa inflacijom od 37 odsto, kao i sa drugim ekonomskim problemima pogoršanim od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Demonstranti su uglavnom nosili crvene majice, boje žalosti u Gani, sa natpisima „Bolje i da se ubijem“ i pozvali na ostavku predsjednika i ministra finansija Kena Ofori-Ata.

Odluka predsjednika da traži zajam izazvala je bojazan da će vlada uvesti mjere štednje koje bi dodatno opteretile stanovništvo, već suočeno sa skokom cijena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:26