Pakistan, protest / - FOTO: PRINTSKRIN
24/01/2023 u 21:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Protesti u Pakistanu zbog skrnavljenja Kurana

Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova oštro je osudilo ono što je nazvalo „odvratnim činom skrnavljenja“ Kurana u Švedskoj, rekavši da takvi postupci vrijeđaju osjećanja muslimana širom svijeta

Stotine muslimana okupile su se u gradu Lahore na istoku Pakistana kao bi osudilo čin lidera ekstremno desnog pokreta Pegida u Holandiji Edvina Vagensvelda koji je ispred parlamenta te države gazio istrgnute stranice iz svete knjige islama Kuran.

Pristalice male političke partije pod nazivom Pakistanska muslimanska liga Markazi uzvikivale su slogane protiv Vagensvelda nezadovoljni njegovim nastupom prije dva dana.

Okupljanja je takođe bilo u Karačiju, glavnom gradu južne provincije Sind, kako bi osudilo antiislamskog aktivistu Rasmusa Paludana koji je u subotu spalio Kuran ispred turske ambasade u Švedskoj.

Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova oštro je osudilo ono što je nazvalo „odvratnim činom skrnavljenja“ Kurana u Švedskoj, rekavši da takvi postupci vrijeđaju osjećanja muslimana širom svijeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. mart 2023 12:30