Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash / - PHOTO BY TOWFIQU BARBHUIYA ON UNSPLASH
08/02/2022 u 09:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Противници обавезне вакцинациjе блокирали Велингтон

Демонстранти се буне против захтjева да се одређени радници, попут наставника, љекара, медицинских сестара, полицаjаца и воjника, обавезно вакцинишу против корона вируса

Више стотина људи на Новом Зеланду коjи се противе обавезноj вакцинациjи и ношењу маски, протестовало jе испред зграде парламента у Велингтону, гдjе су се посланици поново окупили након љетње паузе.

Углавном немаскирани демонстранти довезли су се у приjестоницу из свих дjелова земље, а њихова возила су сатима блокирала централне улице, преноси ТВ мрежа Еj-Би-Си (АБЦ) Њуз.

Демонстранти се буне против захтjева да се одређени радници, попут наставника, љекара, медицинских сестара, полицаjаца и воjника, обавезно вакцинишу против корона вируса.

Они су и против обавезе ношења маски у продавницама и међу дjецом стариjом од осам година у школским учионицама, преноси Тањуг.

Нови Зеланд се досад ниjе суочио са тако драматичним последицама пандемиjе, пошто jе затворио своjе границе и увео строга ограничења.

Та нациjа, са популациjом од пет милиона становника, приjавила jе само 53 смртна случаjа од ковида.

Новозеландска премиjерка Џасинда Ардерн jе изjавила прошле седмице да ће земља постепено укидати услове карантина за путнике коjи долазе на Нови Зеланд пошто jе поново отворила своjе границе.

Будући да jе око 77 одсто Новозеланђана потпуно вакцинисано, Ардерн jе обећала и да неће уводити додатне локдауне.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 07:34