/ - UNSPLASH
01/12/2021 u 07:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прва два случаја омикрона у Бразилу

Како се наводи, омикрон је откривен код мушкарца који је допутовао у Сао Пауло из Јужне Африке и код његове супруге, која није путовала

У Бразилу су откривена прва два случаја варијанте омикрон корона вируса, саопштило је данас регулаторно тијело те земље, Анвиса.

Како се наводи, омикрон је откривен код мушкарца који је допутовао у Сао Пауло из Јужне Африке и код његове супруге, која није путовала.

Путник из Јужне Африке је слетио на аеродром у Сао Паолу 23. новембра и имао је негативан тест на корона вирус, али су прије повратног лета оба супружника тестирана позитивно, а узорци су послати на даље анализе којима је идентификована омикрон варијанта, преноси Ројтерс.

Двоје Бразилаца заражених омикрон варијантом су мисионари, а званичници кажу да нема писаних доказа да су били вакцинисани.

Јужна Кореја: Рекордан број новозаражених, притисак на болнице

У Јужној Кореји су у последња 24 сата потврђена 5.123 нова случаја корона вируса, што је највећи дневни биланс од почетка пандемије.

Како наводи агенција Јонхап, број новозаражених у престоници Сеулу први пут је премашио 2.000.

Забиљежана су и 34 нова случаја, а око 720 људи је у критичном стању.

Јужна Кореја је у понедјељак одустала од намере да додатно ублажи мерје за сузбијање корона вируса због притиска на медицински систем након великог пораста броја хоспитализованих, преноси Ројтерс.

У тој земљи је од почетка пандемије заражено 452.350 особа, а 3.658 их је преминуло.

Путник заражен новом варијантом стигао је у Сао Пуло прије него што је Бразил у петак одлучио да суспендује летове из Јужноафричке Републике и још пет земаља на југу тог континента.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:01