NA POLJSKU PALE DVIJE RAKETE/ - VISEGRÁD 24, TWITTER / - NA POLJSKU PALE DVIJE RAKETE/ - VISEGRÁD 24, TWITTER
15/11/2022 u 22:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prve izjave svjedoka iz Poljske nakon pada raketa

Prževodov (Przewodów) je mali grad u oblasti Hrubješov, prenosi Wyborcza, udaljen samo šest kilometara od granice sa Ukrajinom

U eksploziji koja se desila u Prževodovu, mjestu u Poljskoj u blizini granice sa Ukrajinom, poginule su dvije osobe posle udara rakete, izveštavaju mediji.

Rakete pale na Poljsku: Poginulo dvoje ljudi, sazvan hitan sastanak

Prževodov (Przewodów) je mali grad u oblasti Hrubješov, prenosi Wyborcza, udaljen samo šest kilometara od granice sa Ukrajinom.

Eksplozija se desila u otprilike 15.35 danas, u oblasti u kojoj rade kompanije koje se bave poljoprivredom, a čula se u krugu od 15 najmanje kilometara, kako prenosi izvještač ovog medija sa lica mjesta.

Prema informacijama Wyborzcze, eksplozija se desila pored uređaja na kojem zaposleni u kompaniji mjere žito. Žrtve eksplozije su zaposleni kompanije koji je mjerio žito i jedan od farmera koji je donio kukuruz na mjerenje. Obojica su poginula na licu mjesta. Zgrada u kojoj se nalazila vaga u potpunosti je uništena.

- Imam prijatelje u blizini ovog mjesta. Rekli su mi da su nešto prije eksplozije iznad sela videli čudan objekat kako pada sa neba. Nekoliko sekundi kasnije začula se snažna eksplozija koja je potresla celu oblast. LJudi sumnjaju da je riječ o zalutaloj raketi ili djelu oborene rakete, verovatno namhenjene Ukrajini - rekao je dobrovoljac sa kojim je razgovarala novinarka Wyborcze.

Potpuna informaciona blokada je uvedene na licu mhesta, a ni policija ni vatrogasci ne daju bilo kakve informacije. Helikopteri kruže iznad mesta udara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
RAKETEPOLJSKAPAD
24. april 2024 21:51