/ - FOTO: EPA
02/11/2022 u 18:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prvi rezultati istrage: Na mjestu sabotaže krateri dubine pet metara

Prema preliminarnim rezultatima inspekcije, na morskom dnu, dubine od tri do pet metara, na udaljenosti od oko 248 metara jedan od drugog pronađeni su vještački krateri

Nord Strim AG je otkrio oštećenje gasovoda na mjestu oštećenja prve linije Sjevernog toka u švedskim vodama, saopštio je operater gasovoda Sjeverni tok, navodi RIA Novosti.

Prema preliminarnim rezultatima inspekcije, na morskom dnu, dubine od tri do pet metara, na udaljenosti od oko 248 metara jedan od drugog pronađeni su vještački krateri.

-Dio cijevi između kratera je potpuno uništen, radijus disperzije fragmenata cijevi je najmanje 250 metara- navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, Nord Strim AG je već završio prikupljanje početnih podataka na mjestu oštećenja. Sada stručnjaci nastavljaju da analiziraju podatke dobijene tokom ankete, prenose RIA novosti.

Eksplozije su se dogodile 26. septembra odjednom na dva ruska izvozna gasovoda u Evropu – Sjeverni tok i Sjeverni tok 2.

Operater Sjevernog toka saopštio je da je vanredno stanje na gasovodima bez presedana i da je nemoguće procijeniti vrijeme popravke. Generalno tužilaštvo Rusije pokrenulo je postupak za akt međunarodnog terorizma nakon oštećenja Sjevernog toka.

Podsjećamo, Rusija je optužila Britaniju za koordinaciju napada na gasovode Sjevernog toka.

Rusija ponovo optužila Britaniju za sabotažu; Peskov: Postoje dokazi, razmatramo dalje korake

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 08:53