Пуцњаве у САД / - UNSPLASH
03/06/2022 u 08:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пуцњаве у САД: Испред цркве убијено троје, на гробљу рањено двоје људи

САД су последњих недеља потрешене масовним пуцњавама у којима је убијено 10 Афроамериканаца у сјеверном дјелу Њујорка, 19 дјеце и двоје наставника у Тексасу, и два љекара, рецепционер и пацијент у Оклахоми

Мушкарац је пиштољем убио двије жене на паркингу цркве у америчкој савезној држави Ајова, а затим извршио самоубиство, а у другој пуцњави рањене су двије особе на гробљу у Висконсину, преноси Ројтерс.

Пуцњава у Ајови догодила се у четвртак, испред Корнерстон цркве, фундаменталистичке хришћанске цркве источно од града Ејмса, док је трајала служба, а када су полицајци стигли на лице мјеста пронашли су троје мртвих, саопштили су из шерфове канцеларије.

У међувремену, у другој пуцњави у четвртак рањене су двије особе на гробљу у Рејсину, Висконсин, када је нападач испалио више хитаца према људима који су су присуствовали сахрани, саопштила је полиција.

Једна жртва је збринута у локалној болници и пуштена, а друга је пребачена у болницу у Милвокију, задобивши теже повреде, саопштио је званичник полиције уз напомену да је још трага за нападачем.

САД су последњих недеља потрешене масовним пуцњавама у којима је убијено 10 Афроамериканаца у сјеверном дјелу Њујорка, 19 дјеце и двоје наставника у Тексасу, и два љекара, рецепционер и пацијент у Оклахоми.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:59