Putin / Foto: SPUTNIK/ALEKSEй DRUžININ
07/01/2023 u 08:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin čestitao Božić: Crkva daje ogroman doprinos jačanju porodice i vaspitavanju mladih

Ovaj praznik, omiljen svima, nadahnjuje ljude na dobra djela i ambicije i služi kao potvrda neprolaznih duhovnih vrijednosti i moralnih orijentira u društvu, kazao je ruski lider

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Božić svim pravoslavnim hrišćanima, svim građanima Rusije.

- Ovaj svijetli praznik omiljen svima nadahnjuje ljude na dobra djela i ambicije, služi kao potvrda neprolaznih duhovnih vrijednosti i moralnih orijentira u društvu, kao što su milosrđe, saosjećanje, dobrota i pravda. Sa velikim zadovoljstvom ističem ogroman kreativni doprinos Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih konfesija u Rusiji u uspostavljanju jedinstva društva, očuvanju našeg istorijskog sjećanja, vaspitavanju mladih, jačanju porodice - navodi se u Putinovoj čestitki.

Kako je saopštio Kremlj, u poruci se ukazuje i na to da crkvene organizacije imaju za prioritet podršku međunacionalnog i međuverskog mira i jedinstva u Rusiji, brinu se o onima kojima je pomoć potrebna, pružaju podršku ruskim vojnicima koji učestvuju u specijalnoj operaciji.

- Takav veliki, mnogostrani, istinski podvižnički rad zaslužuje iskreno poštovanje. Pravoslavnim hrišćanima koji slave Božić želim zdravlje, uspjeh i sve najbolje- poručio je ruski predsjednik.

Na dan rođenja Hristovog, Putin je prisustvovao bogosluženju u Blagoveštenskoj sabornoj crkvi u Moskovskom Kremlju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. maj 2023 15:57