/ EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
21/03/2023 u 18:28 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin: Ideje kineskog mirovnog plana mogu se koristiti kao rješenje

Istovremeno je napomenuo da na drugoj strani “za sada nema takve spremnosti” i da se Zapad bori u Ukrajini “do posljednjeg Ukrajinca”

Mnoge ideje iz kineskog mirovnog plana za Ukrajinu mogu se koristiti kao osnova za rješenje, kada i Zapad i Kijev budu spremni, saopštio je ruski predsjednik Vladimir Putin poslije razgovora sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom.

-Smatramo da su mnoge odredbe mirovnog plana koji je Kina iznijela u skladu sa pristupom Rusije i da se mogu koristiti kao osnova za mirovno rješenje, kada Zapad i Kijev budu spremni-rekao je Putin, prenosi Telegraf.rs.

Istovremeno je napomenuo da na drugoj strani “za sada nema takve spremnosti” i da se Zapad bori u Ukrajini “do posljednjeg Ukrajinca”.

Putin i Si su istakli da je “odgovoran dijalog” najbolji način za stabilno rješavanje ukrajinske krize, prenijeli su kineski državni mediji.

Prema izvještaju, ruska strana je ponovo potvrdila svoju posvećenost obnavljanju mirovnih pregovora što je prije moguće, nakon završetka razgovora Sija i Putina u Moskvi.

Dvije strane su istakle da se za rješavanje ukrajinske krize moraju poštovati “legitimni bezbjednosni problemi” svih zemalja, prenose kineski državni mediji.

Kineski predsjednik je saopštio da Peking ima “nepristrasan stav” o sukobu u Ukrajini i da podržava mir i dijalog, prenijela je agencija RIA Novosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:11