Владимир Путин / - SHUTTERSTOCK
24/06/2022 u 21:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin kaže da je Zapad ciničan: "Ako nema hleba, jedite kolače"

Komentarišući i izvoz žitarica iz ukrajinskih luka, Putin je ocijenio da Zapad vještački stvara krizu

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je da svijet neće imati problema s dobijanjem žitarica s istoka Europe, naročito iz Rusije. Iako se suočava s krizom i sankcijama, Putin je kazao kako je Rusija spremna za izvoz žita na svjetsko tržište, prenosi Index.hr.

Putin: Moći ćemo isporučiti 50 miliona tona žita

-Planiramo dobru žetvu. Datće Bog da nam sve bude u redu. Moći ćemo isporučiti pedeset miliona  tona žita na svjetsko tržište- rekao je Putin danas tokom summita zemalja BRICS Plus grupe.

Takođe je naglasio da je Rusija spremna ispuniti sve svoje obaveze kako za žitarice, tako i za izvoz gnojiva, poljoprivrednih proizvoda te energenata, uprkos sve težim uslovima izvoza. Komentarišući i izvoz žitarica iz ukrajinskih luka, Putin je ocijenio da Zapad vještački stvara krizu.

Rusija je spremna osigurati prolaz brodova sa žitom, tvrdi Putin

-Ja sam puno puta javno rekao, ali evo još jednom naglašavam. Rusija ne sprječava izvoz ukrajinskog žita izvan teritorija ove zemlje i spremna je osigurati slobodan prolaz brodova sa žitom u međunarodne vode. Naravno, ukrajinska vojska mora očistiti luke od mina- istaknuo je ruski predsjednik.

Na kraju obraćanja pojasnio je da je porast cijena hrane najviše pogodio zemlje u razvoju gdje su hleb i brašno neophodni za preživljavanje.

-Međutim, Zapad je ciničan po pitanju tamošnje situacije i ponaša se po principu riječi Marije Antoanete - ako nema  hleba, jedite kolače- zaključio je Putin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:01