/ - Владимир Путин (@KREMLINRUSSIA_E)
01/11/2021 u 14:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин о дјеловању Америке везаних за ракете: То је пријетња

Путин је то изјавио у Сочију, гдjе ће имати низ састанака са војним и безбjедносним званичницима о будућности руске војске и војно-индустријском сектору

Руски предсједник Владимир Путин изјавио да размијештање америчких ракета у Европи представља озбиљну приjетњу.

Путин је то изјавио у Сочију, гдjе ће имати низ састанака са војним и безбjедносним званичницима о будућности руске војске и војно-индустријском сектору.

Нешто раније данас министар спољних послова Сергеј Лавров је изјавио да је предсjедник Русије на састанку са америчким предсjедником Џозефом Бајденом у јуну у Женеви, упозорио америчког лидера да не покушавају да направе војне базе у земљама Централне Азије, користец́и ситуацију у Авганистану.

-С тим у вези, Путин је рекао то Бајдену у јуну када су се састали у Женеви. Та тема је испливала, јер су већ предвидјели шта ће се догађати. И Путин је рекао Бајдену: 'Ми смо категорички против тога да покушате, како смо чули, да се договорите са централноазијским државама о распоређивању дела војних структура на њиховој територији како би, по потреби, изводили такозване нападе иза хоризонта на територију Авганистанаћ рекао је Лавров у емисији телевизије "Русија 24".

Лавров је примјетио да су се САД са таквим предлогом обраћале не само централноазијским сусједима Авганистана, већ и другим земљама.

-Такви захтјеви су били упућени Пакистанцима, ону су одбили, Узбекистан је јавно изјавио да њиховим уставом није предвиђено размештање војних база на територији земље, док је предсједник Киргизије изјавио да они то не желе- додао је Лавров.

-С обзиром да знам како Американци воле да досађују, није искључено да -е наставити да са разних страна долазе до исте теме. Последње, што сам чуо, наводно, ве- покушавају да увуку Индију у то, како би Пентагон имао неке могуц́ности на територији Индије- рекао је Лавров.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:07