Владимир Путин / - (Фото: EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)
26/02/2023 u 19:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin objasnio zašto je Rusija napustila START: Američki vojnici neće šetati našim nuklearnim bazama

Predsjednik Rusije je kazao da „ne sumnja“ da će ruski stav i zalaganje za multipolarni svjetski poredak postati dominantni stav u međunarodnoj zajednici

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se Moskva ne protivi učešću zemalja NATO u diskusiji o Sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju (START), ali da je "prosto smiješno" zamisliti američke vojnike u ruskim nuklearnim objektima.

-Pored svega ostalog, kada rade to što rade danas u Ukrajini, ja prosto ne mogu da zamislim da američki vojnici šetaju po našim nuklearnim objektima. To je prosto smiješno- naglasio je Putin u intervjuu za televiziju Rosija-1, prenosi Sputnjik.

Predsjednik Rusije je konstatovao da je Moskva primorana da se vrati temi nuklearnog potencijala Velike Britanije i Francuske, jer je NATO pokazao da predstavlja vojni, a ne politički blok.

Vladimir Putin je rekao da se države koje su, prema njegovim riječima, „sateliti SAD“, bore protiv Rusije uprkos tome što su svjesne da su interesi SAD „sebični“, prenosi TASS.

-Satelitske države ulaze u bitku protiv Rusije, iako su savršeno svjesne toga da SAD sve rade isključivo u svom sebičnom interesu- izjavio je on.

Mi ne možemo tako da se ponašamo i nećemo se tako ponašati, istakao je Putin.

Predsjednik Rusije je dodao da „ne sumnja“ da će ruski stav i zalaganje za multipolarni svjetski poredak postati dominantni stav u međunarodnoj zajednici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:17