/ - PUTIN I DžONSON
30/06/2022 u 12:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin odgovorio Džonsonu: I Margaret Tačer je bila žena pa je krenula u rat

Nije sasvim tačna referenca britanskog premijera na ono što se danas dešava, kazao je ruski lider

Ruski lider Vladimir Putin odbacio je ocjenu britanskog premijera Borisa Džonsona da je ruski predsjednik žena ne bi napao Ukrajinu.

Džonson: Putin ne bi krenuo na Ukrajinu da je žena, rat primjer toksične muškosti

Govoreći na konferenciji za novinare tokom posete Turkmenistanu, Putin je podsjetio na odluku nekadašnje britanske premijerke Margaret Tačer od prije 40 godina da pošalje trupe na Foklandska ostrva kako bi pobio Džonsonovu teoriju.

Peskov: Frojd bi bio zainteresovan da istraži slučaj Borisa Džonsona

Džonson je juče nazvao Putinovu odluku da pokrene ono što Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom" protiv Ukrajine "savršenim primjerom toksične muškosti" i ismevao Putinovo mačo držanje.

Uzvraćajući udarac, Putin je spomenuo rat za Foklandska ostrva.

- Želim da se podsetim na događaj iz novije istorije, kada je Margaret Tačer odlučila da pokrene vojnu operaciju protiv Argentine za Foklandska ostrva. Dakle, jedna žena je donijela odluku da pokrene vojnu akciju. Stoga nije sasvim tačna referenca britanskog premijera na ono što se danas dešava- naveo je Putin.

Ruski lider je u nastavku kritikovao potez Britanije, prije 40 godina, da vojno odgovori na pokušaj Argentine da zauzme rijetko naseljena ostrva u južnom Atlantiku pod upravom Britanaca.

- Gdje su Foklandska ostrva, a gdje Britanija? Akcije Tačerove su bile diktirane ambicijama da se potvrdi njihov imperijalni status. ocijenio je Putin.

Džonson je, podsjetimo, za Putina još kazao da ono što radi u Ukrajini je "savršen primjer toksične muškosti".

Reagujući na Džonsonove riječi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da bi osnivač pshoanalize, Sigmund Frojd bio zainteresovan da proučava njegov slučaj.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:06