Владимир Путин / - РТС
06/03/2022 u 15:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин поручио: Русија спремна на састанак, али под једним условом

Руски предсједник не жели да се састане са представницима Украјине у Чернобиљу, пристао би на разговор у трећој, неутралној земљи

Руски предсједник Владимир Путин разговарао је данас са француским колегом Емануелом Макроном, ком је поручио да је Русија спремна на састанак са Украјином, али под једним условом, преноси Nova S.

Путин је Макрону рекао да нема ништа против састанка у формату ИАЕА (Међународна агенција за атомску енергију), Русија и Украјина, али под условом да се он одржи путем видео конференције или ван Украјине и Русије.

Руски предсједник не жели да се састане са представницима Украјине у Чернобиљу, али би пристао на разговор у трећој, неутралној земљи.

.Путин је обавијестио Макрона о стању у преговорима Русије и Украјине и изразио спремност за наставак дијалога- саопштио је Кремљ.

Једна од главних тема разговора била је и нуклеарна електрана Запорожје, која је била гранатирана у петак ујутру, након чега је избио пожар.

-Поводом забринутости Емануела Макрона у вези са нуклеарном електраом на територији Украјине, Путин га је детаљно информисао о провокацији украјинских званичника у којој је учествовала диверзантска група"-наводи се у саопштењу Кремља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:18