Владимир Путин / - ФОТО: РУСКО ПРЕДСЈЕДНИШТВО
18/09/2021 u 15:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин позвао САД и НАТО да сносе трошкове обнове у Авганистану

Путин је рекао да би САД и НАТО требали сносити трошкове обнове ратом разореног Афганистана јер су углавном одговорни за тамошњу ситуацију

Руски предсједник Владимир Путин позвао је  Сједињене Америчке Државе (САД) и Сјеверноатлантски савез (НАТО) да сносе трошкове обнове у Авганистану.

Путин, који је у КОВИД самоизолацији, видео јављањем је присуствовао на два самита Шангајске организације за сарадњу (СЦО) и Организације уговора о колективној сигурности (ОДКБ), који су одржани у главном граду Таџикистана Душанбеу

Изразивши подршку успостављању контаката између СЦО-а и Афганистана, Путин је нагласио да би организација требала удвостручити напоре у спријечавању пријетњи тероризма, трговине дрогом и вјерског екстремизма који потјечу из Афганистана, преноси Анадолија.

Путин је рекао да би САД и НАТО требали сносити трошкове обнове ратом разореног Афганистана јер су углавном одговорни за тамошњу ситуацију.

-Подржавамо одлуку о покретању иранског процеса чланства у СЦО-у, која је поднесена на одобрење Вијећу шефова држава СЦО-а - поручио је Путин.

Изразивши озбиљну забринутост због ситуације у долини Пањсхир и опћенито због најновијих дешавања у Афганистану, Путин је позвао на ближу сарадњу између оружаних снага земаља чланица СЦО-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:07