Владимир Путин / - WIKIPEDIA
28/01/2022 u 16:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин разговарао с Макроном о одговорима САД-а и НАТО-а на захтjеве Русиjе

У саопшењу из Кремља наведено jе да су Путин и Макрон обавили телефонски разговор, током коjег jе разговарано и одговорима САД-а и НАТО-а коjе су ових дана послали Русиjи

Руски предсjедник Владимир Путин разговарао jе с француским предсjедником Емануелом Макроном о одговору Сjедињених Америчких Држава (САД) и НАТО-а његовоj земљи у вези сигурносних захтjева, jавља Anadolu Agency (АА).

У саопшењу из Кремља наведено jе да су Путин и Макрон обавили телефонски разговор, током коjег jе разговарано и одговорима САД-а и НАТО-а коjе су ових дана послали Русиjи.

- У тим jе одговорима наглашено да главне бриге Русиjе, попут обустављања ширења НАТО-а, одустаjања од распоређивања оружjа у близини руских граница и враћања воjног потенциjала и инфраструктуре НАТО-а у Европи на ниво из 1997. године, нису узете у обзир. Осим тога, кључно питање како ће се САД и њихови савезници придржавати релевантних начела, попут недjељивости сигурности, садржаних у кључним документима Организациjе за европску сигурност и сарадњу (ОЕСС) и Русиjа-НАТО, такође jе игнорисано - пише у саопштењу.

Разговарано jе и о питању истока Украjине, те потврђено да ће се рад на том питању у оквиру Нормандиjског формата бити настављен.

Такође jе разговарано и о иранском нуклеарном споразуму, те jе наглашено да су Русиjа и Француска за очување тог споразума.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:30