Владимир Путин / - Фото: Принтскрин
03/05/2022 u 18:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путинoв одговор Западу на санкције: Могу да обуставим извоз и раскинем уговоре

Влада Русије има рок од десет дана да прошири листу ентитета и појединаца под санкцијама, на којој се већ налазе западни политичари

Руски предсједник Владимир Путин је данас поручио западним земљама да би могао да обустави извоз и да раскине уговоре с њиховим компанијама, што је до сада најтврђи одговор Кремља на санкције Запада Русији због њене инвазије на Украјину, јављају агенције преносе емдији.

Путин, лидер Русије од 2000. године, данас је потписао указ којим се забрањује извоз производа и сировина појединцима и ентитетима са листе санкција и наложио влади да је сачини у року од 10 дана, преноси Ројтерс.

Указ који је одмах ступио на снагу, пружа могућност Москви да у сваком тренутку обустави извоз или да раскине уговоре са ентитетом или појединцем који је под руским санкцијама.

Влада Русије има рок од десет дана да прошири листу ентитета и појединаца под санкцијама, на којој се већ налазе западни политичари.

Путин је навео да је указ одговор на "незаконите потезе САД и њихових савезника који имају за циљ да лише Русију, њене грађане и правна лица имовинских права или да им ограниче имовинска права".

Указом су прописане "специјалне узвратне економске мјере у вези са непријатељским потезима неких страних држава и међународних организација".

Руска инвазија на Украјину, започета 24. фебруара, подстакла је САД и њихове савезнике да уведу Москви најтеже санкције у модерној историји, које Путин описује као објаву економског рата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 20:31