/ Бунгалови за уживање - SCREENSHOT, AGENCIJE
08/06/2021 u 06:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рајске кућице у Костарики: У џунгли призор из бајке

Посебан шарм вилама пружаjу упечатљива узглавља кревета, направљена од плетених прућа и канапа, са различитом комбинациjом боjа у свакоj кућици

Ако идеалан одмор замишљате далеко од уобичаjених туристичких дестинациjа, ове jединствене виле пружиће вам прилику да изблиза упознате скривене предjеле Костарике, на корак од џунгле, а окружени луксузом.

Студио “Archwerk”, коjи предводе архитекти Мартин Клода и Хана Процхазкова, креирао jе “Coco” – комплекс малих куполастих вила, смjештених у буjноj вегетациjи Костарике.

Необична форма кућица потекла jе из природе, како би се што складниjе уклопила своjе окружење. Инспирисане овалним обликом сjемена, виле бришу jасне границе између спољашњег и унутрашњег простора како би пружиле jединствено искуство посjетиоцима.

Комплекс обухвата пет мањих индивидуалних структура повезаних пространим платформама, као и велику терасу “Wing”, версатилан простор коjи служи различитим намjенама.

image
Костарика - рај у џунгли - SCREENSHOT, AGENCIJE

Обjекти чине дио ризорта Art Villas – уникатног одмаралишта гдjе се дизаjн и архитектура хармонично спаjаjу с природном околином, джунглом и раjским плажама.

Coco кућице повезане су стазама и платформама коjе “лебде” високо изнад тла, и омогућуjу гостима и свих кућица да приђу централном Coco обjекту коjи служи као заjеднички дневни боравак, кухиња и трпезариjа.

Ентериjер кућица уредила jе чешка архитектонска фирма “Формафатал”. Прозрачан и свиjетао ентериjер раздиjељен jе само неопходним преградама како би се одвоjиле различите зоне кућице – спаваћа соба, купатило и гардеробер.

Кревет jе окружен заштитном мрежицом коjа штити од инсеката и уjедно чини jезгро “Coco” кућице, коjе прати форму спољашњих зидова.

Посебан шарм вилама пружаjу упечатљива узглавља кревета, направљена од плетених прућа и канапа, са различитом комбинациjом боjа у свакоj кућици.

Jедна од одлика овог необичног ризорта jе та што jе свако од његових крила проjектовала и опремила друга архитектонска фирма.

Тако се осим “Coco” кућица и терасе “Wing”, у оквиру ризорта налазе и вила “Atelier” и “Арт” вила са инфинитy базеном, коjе одликуjе другачиjи дизаjн, али иста отвореност и повезаност с природном околином.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:59