Град Ербил, Ирак / - Твитер
13/03/2022 u 05:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракетни напад на амерички конзулат у Ираку?

Гувернер Ербила Омед Хоснав рекао је да је пало неколико ракета, али да није јасно да ли је мета амерички конзулат или аеродром у граду. Чуло се пет експлозија

Снажне експлозије одјекнуле су у недјељу у главном граду ирачког Курдистана, граду Ербилу на сјеверу земље. Њихов извор био је ракетни напад на зону америчког конзулата, рекао је извор у ирачкој служби безбједности за ирачки новински портал Шафак њуз.

- Ракете су пале у близини америчког конзулата и ТВ станице Курдистан 24 у Салах ал-Дину у Ербилу. Као резултат експлозије причињена је материјална штета на згради ТВ канала Курдистан 24 - рекао је извор.

Зграда ТВ канала Курдистан 24, која се налази поред америчког конзулата, оштећена је након удара.

Ирачко министарство здравља саопштило је да нико није погинуо у инциденту.

Гувернер Ербила Омед Хоснав рекао је да је пало неколико ракета, али да није јасно да ли је мета амерички конзулат или аеродром у граду. Чуло се пет експлозија.

Стејт департмент: Нема жртава

Амерички Стејт департмент саопштио је курдском каналу Рудав да није било жртава или штете на објектима америчке владе као резултат напада у Ербилу, осуђујући "нечувене нападе и испољавање насиља".

Очекује се да ће се Џо Бајден обратити Американцима у блиској будућности. Авиони америчког ваздухопловства су већ подигнути у ваздух.

Према прелиминарним извјештајима, ракетни напад на Ербил дошао је са иранске територије.

Неке иранске новинске агенције потврђују да је шест балистичких пројектила дугог домета послато у амерички конзулат у Ербилу у Ираку.

Зграда америчке амбасаде сада гори.

Према писању медија, очекује се амерички ваздушни удар на Техеран, главни град Ирана.

Иран је извијестио да је напад био усмјерен на објекте Мосада у Ираку, који су претходно елиминисали иранске официре у Сирији од стране израелских ваздухопловних снага.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:27