ракетни напад / - фото: Твитер
25/03/2022 u 19:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракетни напад: Пожар на 20 километарара од стазе Формуле 1, ипак се вози

Построjење коjе jе наводно погођено jе само двадесетак километара од стазе на коjоj се вози трка Формуле 1 па остаjе да се види хоће ли ово ишта промијенити када jе ријеч о одржавању друге трке шампионата

Построjење произвођача нафте Арамко наводно jе погођено у ракетном нападу. Ради се о фирми коjа jе главни спонзор Велике награде Саудиjске Арабиjе у Формули 1 и jош неколико трка у наjбржем циркусу на свијету, а пожар jе на двадесетак километара од стазе у Џеди на коjоj jе тркачки викенд већ почео. Услед овог напада други слободни тренинг jе каснио 15 минута, а у међувремену су шефови тимова и возачи одржали састанак. 

Пред Велику награду Саудиjске Арабиjе извјештавало се о томе да jе jеменски покрет Хути напао Џеду. Због тога jе читав тркачки викенд био под знаком питања, али веома брзо су се било какве сумње одагнале и читав караван Формуле 1 се преселио из Бахреина у Џеду.

Ипак током дана медиjи извештаваjу да су Хути погодили построjења компаниjе Арамко чиjа се реклама види свуда на стази у Џеди. Ради се о фирми коjа jе наjвећи произвођач нафте и коjа велики новац даjе на спонзорисање догађаjа у ауто мото спорту.

Построjење коjе jе наводно погођено ракетом Хута jе само двадесетак километара од стазе на коjоj се вози трка Формуле 1 па остаjе да се види да ли ће ово ишта промијенити када jе ријеч о одржавању друге трке шампионата.

- Чекамо информациjе од локалних званичника да чуjемо шта се догодило - рекли су из Формуле 1.

Иначе током првог слободног тренинга у Џеди се осјећао мирис нафте.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:55