Edi Rama / - EPA
01/04/2023 u 19:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rama: Bajden nazvao Tačija "Džordž Vašington sa Kosova"

Da li se oni koji vode svoj narod ka slobodi protiv brutalnih režima sada smatraju zločincima, naveo je Rama na Tviteru

Uoči početka suđenja bivšim liderima OVK u Hagu, premijer Albanije Edi Rama danas je na Tviteru podijelio link ka Rojtersovom tekstu u kojem britanska agencija podsjeća na to suđenje i optužbe protiv Hašima Tačija uz njegovu fotografiju, te upitao "da li se oni koji vode svoj narod ka slobodi protiv brutalnih režima sada smatraju zločincima".

Rama je u opisu slike naveo da je sadašnji predsjednik SAD Džozef Bajden uporedio Tačija sa Džordžom Vašingtonom, koji je bio američki revolucionarni vrhovni komandant i prvi predsjednik SAD.

"Da li se oni koji vode svoj narod ka slobodi protiv brutalnih režima sada smatraju zločincima? To je zabrinjavajuća pomisao, posebno imajući u vidu da je čovjeka na ovoj fotografiji, Hašima Tačija, nekada lično Džo Bajden pozdravio kao Džordža Vašingtona sa Kosova", naveo je Rama na Tviteru.

Tačiju, i još trojici bivših lidera OVK, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju, u ponedjeljak počinje suđenje za ratne zločine pred Specijalnim sudom u Hagu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:06