Рама / Фото: В. Митић, РАС Србија
24/08/2021 u 18:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рама се правда Албанцима: Није тачно да сам изједначио Дуа Липу и Бреговића

Исти су они који куну и псују на било ком језику, поручио је премијер Албаније након концерта Бреговића

Текстом на свом Фејсбук профилу под називом "Kоментар на коментаре родољуба", премијер Албаније Еди Рама реаговао је  на негативне коментаре поводом његове критике на рачун оних који су негодовали због наступа музичара Горана Бреговића на фестивалу у албанском граду Kорча.

Након што је неговодовање дијела јавности у Албанији и на Kосову због Бреговићевог концерта на Фестивалу пива  упоредио са, како је рекао, "Србима који вријеђају Дуа Липу на друштвеним мрежама јер је косовска Албанка", Рама се осврнуо на критике да је пјевачицу упоредио са Бреговићем, објаснивши да је заправо изједначио све оне који "куну и псују".

- Kао што су Бреговића учинили српским криминалцем без икаквих чињеница, сада вичу да сам изједначио Дуа Липу са њим! И хистерија се наставља, али не, уопште нисам изједначио Дуа Липу са Гораном Бреговићем. Рекао сам горку истину да су исти сви они који куну и псују, на српском или албанском, умјетнике и спортисте са именом друге стране. Фашистичка хистерија која нити штити нити одаје почаст, већ само брука Албанце, који никада не могу бити пример мржње - написао је Рама.

Албански премијер претходно је оцијенио критике музичара Бреговића и његовог концерта у Kорчи "фашистичком хистеријом, средњовјековним, срамотним и слијепим мрзитељима и наводним патриотама".

Рама је Бреговића описао као једног од најизузетнијих музичара на Балкану и поздравио то што он није ништа рекао против Албанаца.

Уочи Бреговићевог концерта у недјељу, јавност је веома негодовала тврдећи да је музичар подржавао режим Слободана Милошевића, а захтијевало се и да се концерт откаже.

Младић стар 21 годину ухапшен је јер је бацио сузавац током Бреговићевог концерта, а приведено је и још осам особа због учешћа у инциденту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:42