Ramzan Kadirov / - EPA
29/04/2024 u 12:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ramzan Kadirov je donio odluku: Imenovao sina za nadzornika škole za obuku čečenskih snaga

Autoritarni lider Čečenije Ramzan Kadirov kaže da je imenovao svog 16-godišnjeg sina za nadzornika škole za obuku čečenskih specijalnih snaga u Gudermesu.

Adam Kadirov (16) postao je ozloglašen prošle godine u avgustu nakon što je na internetu objavljen video kako on tuče ruskog tinejdžera Nikitu Žuravela, koji je uhapšen zbog spaljivanja Kurana, piše Radio slobodna Evropa.

Snimak, koji je objavio njegov otac Ramzan Kadirov, poznat i kao "Putinov pas" izazvao je osude, dok je Kadirov tada rekao da je ponosan na svog sina i da ga poštuje jer je stekao "ideale časti, dostojanstva i odbrane svoje vere".

Nakon incidenta, obasuli su ga nagradama i počastima, uključujući i onu za "značajan lični doprinos jačanju islama i odbrani njegovih vrednosti".

Prošle godine je Adam Kadirov imenovan za glavnog telohranitelja svog oca i postavljen za posmatrača novog streljačkog bataljona.

- Ovo imenovanje je prirodan rezultat Adamovih značajnih zasluga u održavanju vjerskih, porodičnih i kulturnih vrijednosti našeg naroda - rekao je tada Adam Delimhanov, koji je na čelu čečenske divizije Ruske nacionalne garde i član ruskog parlamenta.

Priča se da je Ramzan Kadirov, nepokolebljivi saveznik predsjednika Vladimira Putina, teško bolestan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 20:16