Заплијењена дрога / - Твитер
06/11/2021 u 07:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ратна морнарица заплијенила 7,41 тону дроге у Колумбији; Подморнице крцате кокаином

У четири операције извршене у државним и међународним водама заплијењено је укупно 7.410 килограма кокаина, као и три поднморнице и моторни чамац. То је нанијело штету од 249 милиона долара организацијама које продају дрогу - истиче се у саопштењу

Ратна морнарица Колумбије пресрела је три подморнице и моторни чамац и запленила 7,41 тону кокаина у државним и међународним водама.

У саопштењу Морнарице наводи се да су извршене четири операције пресретања.

- У четири операције извршене у државним и међународним водама заплијењено је укупно 7.410 килограма кокаина, као и три поднморнице и моторни чамац. То је нанијело штету од 249 милиона долара организацијама које продају дрогу - истиче се у саопштењу.

Око 5,5 тона кокаина заплијењено је из двије подморнице близу острва Малпело у Тихом океану. Операција је извршена у сарадњи са Заједничком специјалном командом САД, а приведена су по три држављанина Еквадора и Колумбије, јавио је Спутњик.

Више од 90 одсто свјетских плантажа кокаина налази се у Колумбији, Перуу и Боливији, што те земље чини кључним за кријумчарење дроге на међународном нивоу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:55