Photo by Gani Nurhakim on Unsplash / - PHOTO BY GANI NURHAKIM ON UNSPLASH
06/02/2022 u 15:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рекордан броj тешких случаjева ковида у Израелу, али брзина заражавања опада

Од краjа децембра, када jе било 75 таквих случаjева, броj тешко оболелих стално расте због брзог ширења соjа омикрон корона вируса, преноси Н1

Броj пациjената оболелих од ковида-19 хоспитализованих у тешком стању наставио jе да расте у Израелу и данас jе достигао рекорд од почетка пандемиjе, 1.263, по подацима Министарства здравља.

Од краjа децембра, када jе било 75 таквих случаjева, броj тешко оболелих стално расте због брзог ширења соjа омикрон корона вируса, преноси Н1.

Како jе наведено, невакцинисани Израелци много чешће тешко оболијеваjу од вакцинисаних.

Међу невакцинисаним шездесетогодишњацима и стариjим има 415,6 тешких случаjева на 100.000 људи у поређењу са 35,9 вакцинисаних исте старосне групе.

У суботу jе забиљежено нешто мање од 38.000 нових случаjева заразе, а позитивност тестова jе 28,79 одсто, што jе такође наjвише од почетка пандемиjе.

Укупно jе хоспитализовано 2.888 људи, укључуjући 366 пациjената у критичном стању, пренели су израелски медиjи.

Броj Р коjи показуjе колико људи може да инфицира jедан заражени и даље опада и сада износи 0,86.

Од почетка пандемиjе у Израелу jе преминуло 9.139 људи.

Доктор Салман Зарка изjавио jе за jавни сервис Кан да jе пандемиjа тренутно стабилна у тоj земљи, те да jе брзина заражавања мала, али да се ниjе стигло до краjа вирусног таласа.

Ипак, од сутра Израелци неће више морати да показуjу зелене пропуснице као доказ да су вакцинисани, или негативан тест на ковид-19 да би ушли у ресторане, биоскопе, теретане и хотеле, али ће такве потврде и даље бити неопходне на свадбама и забавама, где jе ризик од инфекциjе висок.

Генерални директор Министарства здравља Нахман Аш рекао jе да jе одлука о укидању зелене пропуснице у већини случаjева донијета jер се сматра да нису више ефикасне.

- Пошто омикрон такође заражава вакцинисане, (зелена) пропусница ниjе ефикисна на већини места и ми смо одлучили да коришћење ограничимо на високо ризична мета. То jе део тренда живљења са вирусом - изjавио jе Аш за воjни радио.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:31