Џо Бајден / - Фото: ЕПА
20/06/2022 u 10:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Републиканци Тексаса: Бајден није наш предсједник

Одбацујемо резултате предсjедничких избора из 2020. године и сматрамо да Џозеф Бајден није легитимно изабран од народа САД - наводи се у резолуцији Републиканске странке усвојене на конвенцији

Представници Републиканске странке у Тексасу и званично су одбацили избор Џозефа Бајдена за предсjедника САД на изборима одржаним 2020. године.

- Одбацујемо резултате предсjедничких избора из 2020. године и сматрамо да Џозеф Бајден није легитимно изабран од народа САД - наводи се у резолуцији Републиканске странке усвојене на конвенцији.

Један од предложених принципа у последњој платформи Републиканске странке Тексаса укључује критиковање хомосексуалности и противљење "свим напорима да се потврди трансродни идентитет".

- Хомосексуалност је абнорамалан избор стила живота - наводи се у саопштењу.

Аналитичари истичу да Тексас има великог удјела у америчкој политици са 38 електорских гласова, што је највише након Калифорније.

Гласачи из Тексаса су у протекле четири деценије подржавали предсједнике из редова Републиканске странке.

Према резултатима последњих анкета агенције Ројтерс и Ипсоса, око двије трећине републиканаца сматра да је бивши предсједник Доналд Трамп покраден на изборима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:33