/ - илустрација: ДАН ПОРТАЛ
14/12/2021 u 11:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гана: Авиокомпаниjе ће за сваког невакцинисаног путника платити 3.500 долара

Мjере у тоj земљи су неке од наjстрожих у Африци, гдjе jе примjена вакцина отежана недостатком опскрбе и логистичким проблемима

Оператер главног међународног аеродрома у Гани казнит ће авиокомпаниjе са 3.500 долара за сваког путника коjи ниjе вакцинисан против коронавируса или коjи jе позитиван на коронавирус по доласку, саопшено jе из управе аеродрома, jавља "ЦНН".

Правило ступа на снагу у уторак на међународном аеродрому Котока у главном граду Гане, Акри. Одлука jе услиjедила након прошлоседмичног потеза министарства здравља да се од свих људи коjи улазе у Гану захтиjева да буду вакцинисани.

Мjере у тоj земљи су неке од наjстрожих у Африци, гдjе jе примjена вакцина отежана недостатком опскрбе и логистичким проблемима, а нова вариjанта омикрон изазива забринутост због бржег приjеноса вируса.

Пооштравање пандемиjских ограничења у Гани долази након што jе Европска инвестициjска банка (ЕИБ) наjавила инвестициjски кредит од 75 милиона еура (85 милиона долара) за подршку одговору на пандемиjу - наjвећу такву подршку програму корона вируса у подсахарскоj Африци.

- Гана jе предузела значаjне кораке како би управљала пандемиjом и тако омогућила многа дугорочна улагања - рекао jе предсjедник ЕИБ-а Вернер Хоjер (Wернер Хоyер) у изjави за медиjе.

Власти у Гани су овог мjесеца покренуле масовну кампању вакцинациjе уочи ступања на снагу обавезне вакцинациjе коjа креће 22. jануара идуће године за циљане групе, укључуjући владине службенике, здравствене раднике и студенте.

Држава планира да запосли jош здравствених радника како би могли удвостручити вакцинациjу популациjе са тренутних 140.000 датих вакцина дневно.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 06:00