Photo by Rumega Daniel on Unsplash
06/09/2021 u 22:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Румунија: Шест министара предало оставке

Раније су постојала неслагања унутар владе али је незаводољство према премијеру кулминурало његовом недавном одлуком да локалним управама исплати десет милијарди еура

У Влади Румуније подњело је оставку шест министара једне од странака на власти у тој земљи, УСР-Плус, повец́авајуц́и притисак на предсједника владе Флорина Кицуа да напусти ту функцију, преноси N1.

-(Премијер) Флорин Кицу је свјесно разнео владајуц́у коалицију и не може више да буде премијер, због чега се министри УСР-Плус повлаче из владе-изјавио је копредсједавајуц́и те странке Дан Барна.

Према његовим ријечима, сада су могућа два сценарија – да либерали (ПНЛ) именују нову особу за формирање владе и позову УСР-Плус да им се придружи, или да се гласа о неповерењу владе у парламенту.

Румунску владу, основану у децембру, чине три партије десног центра, либерали, УСР-Плус и странка мађарске мањнине УДМР.

Раније су постојала неслагања унутар владе али је незаводољство према премијеру кулминурало његовом недавном одлуком да локалним управама исплати десет милијарди евра за модернизацију инфраструктуре.

УСР-Плус је одбио тај пројекат сматрајући да представља „исисавање“ јавних средстава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:21