Хапшење новинара, илустрација / - фото: SHUTTERSTOCK
12/05/2022 u 07:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Румунски новинари ухапшени па ослобођени у Придњестровљу

Инцидент jе услиједио после низа мистериозних напада у региону коjи подржава Русиjа последњих недеља, коjи су узнемирили званичнике у главном граду Молдавиjе Кишињеву

Два румунска новинара ухапшена су у отцијепљеноj области Придњестровље, коjу подржава Русиjа, у сусједноj Молдавиjи, а затим ослобођена након диполоматских разговора, саопштило jе Министарство спољних послова Румуниjе.

Двоjицу новинара су ухапсиле снаге безбједности у престоници Придњестровља Тираспољу и затим их неколико сати касниjе ослободиле.

„Румунско дипломатско представништво у Кишињеву ниjе унапријед обавјештено о намјери двоjице новинара“, наводи се и додаjе да су „такозване придњестровске власти“ недавно забраниле страним новинарима улазак у регион.

Инцидент jе услиједио после низа мистериозних напада у региону коjи подржава Русиjа последњих недеља, коjи су узнемирили званичнике у главном граду Молдавиjе Кишињеву.

Придњестровље jе област коjа се граничи са Украjином и има око 470.000 становника, а отцијепила се након кратког грађанског рата почетком 1990-их. Процјењуjе се да jе тамо стационирано око 1.500 руских воjника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:32