бомбардовано позориште у Маријупољу / - фото: Твитер
16/03/2022 u 18:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Руси бомбардовали позориште у Мариупољу у коjем се скривало око 1.000 цивила

- Жене, дjеца и старци су на "оку неприjатеља". То су потпуни ненаоружани мирни људи. Никада нећемо заборавити и опростити - наводе из Скупштине Маријупоља

Позориште у Мариупољу коjе jе кориштено као склониште за велики броj грађана, данас jе бомбардован и тешко оштећен.

Скупштина Мариупоља обjавила jе фотографиjе на коjима се види оштећење. Навели су да се ту скривало око 1.000 људи. Броj погинулих и рањених ниjе познат.

- Jош jедан ужасан ратни злочин у Мариупољу. Масовни руски напад на Драмско позориште у коjем су се криле стотине недужних цивила. Зграда jе сада потпуно уништена. Руси нису могли знати да jе ово цивилно склониште. Спасите Мариупољ! Зауставите руске ратне злочинце - написао jе на Твитеру министар вањских послова Украjине Димитро Кулеба.

Након бомбардовања услиjедио jе пожар. Према тврдњама Скупштине града, бомба jе избачена из авиона. Уништен jе у улаз у склониште као и централни дио театра.

- Немогуће jе пронаћи риjечи коjе би могле описати степен окрутности и цинизма коjим руски окупатори уништаваjу цивилно становништво украjинског града краj мора. Жене, дjеца и старци су на "оку неприjатеља". То су потпуни ненаоружани мирни људи. Никада нећемо заборавити и опростити - наводе из Скупштине Маријупоља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 02:21