Rusi donirali ulje Libanu / - SPUTNJIK
13/12/2022 u 17:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusi donirali Libanu 714 tona suncokretovog ulja

Imajući u vidu u kakvoj se situaciji Liban trenutno nalazi, jednostavno ne bismo mogli da obezbijedimo našoj djeci hranu bez pomoći sa strane, kako Svjetskog programa za hranu, tako i ruskih partnera, istakao je ministar obrazovanja Libana

Svjetski program za hranu (VFP) organizovao je isporuku ruske humanitarne pomoći u vidu suncokretovog ulja Bejrutu. Očekuje se da će se ulje, prije svega, koristiti u libanskim školama.

Pošljiku prehrambenog proizvoda koji je deficitaran u Libanu dočekali su ministar obrazovanja Libana Abas Halabi, izvanredni i opunomoćeni ruski ambasador u Libanu Aleksandar Rudakov, kao i šef VFP u Libanu Abdala Vardat, kao i reporter Sputnjika.

„Imajući u vidu u kakvoj se situaciji Liban trenutno nalazi, jednostavno ne bismo mogli da obezbijedimo našoj djeci hranu bez pomoći sa strane: kako Svjetskog programa za hranu, tako i ruskih partnera“, istakao je on.

Ruski ambasador u Libanu Rudakov je naglasio da ova pošiljka humanitarne pomoći Bejrutu nije prva ove godine.

„U Liban je ove godine stiglo nekoliko partija humanitarne pomoći sa suncekretovim uljem ukupne težine 714 tona. Ova roba se tradicionalno distribuira libanskim obrazovnim ustanovama“, objasnio je Rudakov.

On je zaključio da je ruska strana uvjerena da će pomoć Moskve pružiti neophodnu podršku libanskim porodicama, posebno onima sa djecom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:50