Гранатирана болница у Волновахи / - РИА Новости
13/03/2022 u 12:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Руси наложили истрагу о гранатирању болнице у Волновахи

У ресору су додали да је пребројавање жртава још у току, јер рушевине нису рашчишћене

Предсједник Истражног комитета Александар Бастрикин наложио је да се отвори кривични случај након гранатирања болнице у Волновахи, у којем је погинуло најмање шест особа, наводи се на сајту Истражног комитета.

„Предсједавајући руског истражног комитета је дао инструкције да се прикупе и евидентирају докази о овим нападима за даљу детаљну и свеобухватну истрагу криминалних активности украјинског војног особља“, наводи се у саопштењу за јавност.

У ресору су додали да је пребројавање жртава још у току, јер рушевине нису рашчишћене.

Како су извијестили запослени у Централној окружној болници Волноваха, украјински војници су приликом повлачења пуцали на медицински објекат из тенка и МЛРС-а Град, а прије тога су пуцали на борце ДПР из зграде болнице и дворишта, кријући се иза пацијената као живи штит. Саговорници агенције пребројали су најмање шест тијела погинулих.

Поред тога, на територији и у згради, дописник РИА Новости видио је тијела двојице мртвих у униформи украјинске војске – према ријечима љекара, повлачећи се са положаја, украјинска војска је докрајчила своје.

Већина љекара и пацијената, укључујући и породиље из породилишта, преживјела је скривајући се у подруму.

Портпарол руског министарства одбране је рекао да су трупе ДНР заузеле Волноваху. Заузврат, шеф републике Денис Пушилин је примијетио да „Мариупољ остаје најтоплија тачка до сада“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 13:37