Rusko-kineske vojne vježbe u Južnoj Africi / - EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
22/02/2023 u 18:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusija i Kina zajedno održavaju vojne vježbe

Ceremoniji otvaranja su prisustvovali komandant Ruske mornarice, zamjenik komandanta Kineske mornarice i zamjenik šefa zajedničke komande pozadinskih snaga Južne Afrike

U Južnoj Africi je danas održana svečanost povodom početka zajedničkih vojnih vježbi mornarica Rusije, Kine i Južne Afrike.

Na njoj je saopšteno da će "aktivna faza" vježbi, tokom koje će biti aktivna i brodska artiljerija, trajati od 25. do 27. februara.

Ceremoniji otvaranja su prisustvovali komandant Ruske mornarice, admiral Nikolaj Jevmenov, zamjenik komandanta Kineske mornarice, viceadmiral Li Juidže i zamjenik šefa zajedničke komande pozadinskih snaga Južne Afrike, admiral Bubele Mhlana, prenosi Tass.

Admiral Jevmenov je pozdravio učesnike zajedničke vojne vježbe i rekao da je Rusija veoma zainteresovana za unapređenje saradnje sa mornaricama Kine i Južne Afrike.

"Ovaj događaj potvrđuje visok nivo saradnje naših zemalja", rekao je Jevmenov, navodeći da je zajednički interes bezbjednost u svjetskom okeanu i borba protiv novih prijetnji na moru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 09:28