/ -FOTO: UNSPLASH
21/04/2022 u 18:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија увела санкције за Харис и Закерберга

На списку су и представници политичких елита, као и новинари који "формирају русофобну агенду"

Русија је данас забранила улаз на њену територију за 29 америчких политичких званичника, медијских личности и пословних људи као одмазда због санкција које је Вашингтон увео Москви због њене офанзиве на Украјину, преноси Index.hr.

Међу личностима погођеним овим мјерама, чији списак је објавило руско министарство спољних послова су, између осталих, оснивач Фејсбука и шеф интернет гиганта Мета Марк Закерберг и потпресједница САД Камала Харис.

На списку су и представници политичких елита, као и новинари који "формирају русофобну агенду".

На њој се осим потпредседнице САД, налазе извршни директор Банке Америке Брајан Мојнихан и руководиоци војних индустријских компанија.

Њима је забрањен улазак у Русију на неодређено вријеме.

Москва ће ускоро објавити ново проширење ове листе као контрамјеру на непријатељске кораке америчких власти, саопштило је руско министарство.

Министарство је одвојено саопштило и да Москва уводи санкције 61 канадском држављанину и планира да и тај прошири списак, преноси Спутњик на свом порталу.

Као одговор на константно увођење антируских санкција од стране званичне Отаве, укључујуц́и забрану уласка у Канаду и друге дискриминаторске мјере према руским званичницима, војницима, стручњацима и новинарима, још једна група канадских држављана стављена је на ‘стоп листу’ на сталној основи, наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:35