/ - PHOTO BY SAM OXYAK ON UNSPLASH
18/02/2022 u 11:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија најавила повлачење са украјинске границе

Русија је, према САД, распоредила више од 150.000 војника у околини Украјине, што изазива страх од инвазије Москве на ту земљу

Руске војне власти саопштиле су данас да повлаче тенкове распоређене у близини украјинске границе и да се они враћају у своје гарнизоне, јављају агенције преносе медији.

У саопштењу се додаје да се "помјерају бомбардери са припојеног црноморског полуострва Крим", усред страха Запада од руског напада на Украјину.

-Још један војни воз са особљем и опремом тенковских јединица вратио се у своје сталне базе" у области Нижњи Новгород, више од 1.000 километара од Украјине-наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

Те снаге се враћају у своје гарнизоне пошто су завршиле планирану вјежбу обуке, додало је руско министарство.

Како преноси агенција Интерфакс, портпарол руске флоте Алексеј Руљев изјавио је да је десет бомбардера Су-24 базираних на Криму напустило то полуострво и пребацује се на друге аеродроме у Русији у оквиру вјежбе.

Русија је, према САД, распоредила више од 150.000 војника у околини Украјине, што изазива страх од инвазије Москве на ту земљу.

Русија негира било какав план напада а недавно је најавила серију повлачења својих војника приказујући фотографије возова натоварених опремом. Међутим, западне земље још нијесу убијеђене да неће бити руске инвазије на Украјину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:12