/ - PHOTO BY TOWFIQU BARBHUIYA ON UNSPLASH
13/12/2021 u 22:53 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија повлачи закон о рестрикцијама за невакцинисане

Предсједник доњег дома руске скупштине Вјачеслав Володин изјавио је данас да ће бити повучен закон којим би невакцинисанима било забрањено да се возе авионом или возом

Руске власти одустале су данас од увођења рестрикција за невакцинисане грађане које су најављене прошлог мјесеца и наишле на оштре критике јавности, јављају агенције преносе медији.

Предсједник доњег дома руске скупштине Вјачеслав Володин изјавио је данас да ће бити повучен закон којим би невакцинисанима било забрањено да се возе авионом или возом.

-Морамо да балансирамо када доносимо овакве одлуке, јер морамо уважавати мишљење народа- рекао је Володин.

Неколико таласа епидемије тешко су погодили Русију, јер је проценат вакцинисаних и даље низак, а људи слабо поштују препоруке и рестрикције. Вакцинисано је мање од 50 одсто становника Русије која има 146 милиона грађана иако је држава која је међу првима развила и одобрила вакцину против корона вируса.

Рестриктивне мјере требало је да ступе на снагу у фебруару наредне године, али су људи одмах изразили незадовољство одлуком на протестима и потписивали су петиције против нових мјера.

Од почетка пандемије у Русији је заражено више од 10 милиона људи, а око 289.000 њих је умрло.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:42